Concentratie gevraagd

Als kind speelde ik veel buiten en genoot van  het vrij kunnen bewegen met het lichaam waar ik in woon. Zodra ik iets verlangde te doen, waarvan ik niet wist of mijn lichaam dit zou kunnen, zei ik tegen mijzelf: ‘als ik mij goed concentreer, kan ik het het’. Ik stemde mij in aandacht af op de beweging die ik wilde maken en op mijzelf. De energievelden kwamen heel dicht bij mij en ik trok mij in mijzelf terug. En dan gebeurde het gewoon! De wil-in-mij liet mijn lichaam in actie komen, dat zich feilloos afstemde op de beweging. En zo kon ik rondjes draaien op een stang, twee meter hoog in de lucht.  Ik ging erop zitten, een been links en een rechts, een hand hield ik vóór mij vast en een achter mij, om vervolgens het lichaam linksom te laten vallen. En zo kon ik ook hoge  en verre sprongen maken, en in de bocht van het springtouw springen, en precies op tijd mijn racket naar voren brengen met tennis en zonder te kijken een perfecte pass geven tijdens een hockeywedstrijd.

Is het niet geweldig? Dat het lichaam dit gewoon allemaal kan? Dat het lichaam , zonder denkactiviteit en enkel in geconcentreerde afstemming, haar intelligentie laat stromen zodat het juiste gebeuren zal? En als de beweging niet lukte, wist ik ook meteen dat de oorzaak lag in afleiding. Ik was niet optimaal geconcentreerd; er waren gedachten binnengeslopen. Of er was re-actie geweest op iets van buitenaf, waar mijn aandacht zich op richtte.

Het woord con-centreren, kwam afgelopen dagen helder in mijn bewustzijn. Voor mij klinkt dit woord als GOUD: con-centreren, wat letterlijk betekent: samenbrengen in het midden. Je brengt alle energie en bewustzijn naar je midden, waar het zich samenvoegt in één punt. Het punt van opperste concentratie, van stilte, kalmte, vrede, alwetendheid. Hier smelt samengebrachte energie samen met het AL-bewustzijn. Hier, in dit punt is AL aanwezig. Dit is wie wij werkelijk zijn, het werkelijke LEVENbewustzijn. De BRON, de Schepper. Wanneer ik mijn intentie in concentratie samenbreng in dit punt, kan ik realiseren. Dit is het bewustzijn waaruit al het scheppen voortkomt. Het ware scheppen, dat via mijn wil, uit de Bron geschapen wil worden.

Het woord concentratie kwam weer in mijn bewustzijn en gedachten in mij dachten: wat is dit een pracht woord. En waar is het al die tijd gebleven? Wat was ervoor in de plaats gekomen? En als antwoord op die vraag, ontving ik de woorden: focus, nu, aandacht, authenticiteit. ‘Met aandacht in het NU leven. Focus, now!’ authentiek zijn, zijn begrippen die ik zelf ook veel gebruik.

Ik voelde blijdschap in mijzelf over het hervinden van het toverwoord uit mijn jeugd. Met de komst van andere woorden voor hetzelfde begrip, leek het alsof ik mijn gave opnieuw moest uitvinden. De gave van geconcentreerd te zijn in intentie en Wil en het vervolgens te laten gebeuren. Ik WIST dit al. Ik beheerste dit al. Ik ben het nooit kwijt geraakt; ik was het belang ervan vergeten. Ik was vergeten dat dit mijn GOUD is en dat ik hiermee bergen kan verzetten. Letterlijk overigens; waarschijnlijk zijn op die wijze de piramiden in Egypte en vele andere bouwwerken tot stand gekomen. Ik wens mij verder te oefenen in concentreren bij alles wat ik doe. Concentratie bij schrijven, bij fietsen, bij afwassen, bij mediteren, bij het gesprek dat ik voer, bij het boek dat ik lees, bij het onderwerp dat ik bestudeer, bij de behandeling die ik geef (cranio sacraal thearapie is opperste concentratie, jezelf helemaal terugtrekken naar het grote niets zodat ego-ikje en ego-wil volledig oplossen). Dit is voor mij de ultieme concentratie: voorbij mijn ego-wil, samensmelten met de wil van het Hogere Zelf. Dit heel bewust keer op keer te oefenen, met de juiste intentie, dan zal ik in Goddelijke Concentratie door het leven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>