Wakker worden naar wakker-zijn

Telkens weer, wanneer je ontwaakt uit de slaap en de zintuigen zich opnieuw openstellen, is een nieuw moment van leven geboren.

Een nieuwe dag is aangebroken, met nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen: een nieuwe dag die geheel opnieuw ervaren mag worden. Wat een feest!

Ook al is er gelijkenis met de dag ervoor; alles is nieuw. Immers, deze dag heb je nog niet geleefd. Deze dag ken je nog niet en je weet niet werkelijk wat je te wachten staat, hoe alles zal verlopen en hoe je het  ervaren zult.

Zo beschouwd, begint elke dag met een schone lei, met een leeg blad, en zal de invulling ervan zich geleidelijk ontvouwen.

Na het wakker worden uit de slaap, kunnen we wakker worden in het besef van de Nieuwe Dag, door met een open geest, naar het leven te zien, als ware het de eerste keer van aanschouwen.

De geest zal vol verwondering zijn over de vogel zwevend in de lucht, over de boom die met haar takken naar de hemel reikt, over de voeding die je tot je neemt, over de dierbaren om je heen, over het lichaam dat je ziel bewoont…

Wakker geworden in een open geest, zullen wij door de poort gaan naar wakker-zijn. Nu zullen wij kunnen voelen en ervaren dat alles met alles verbonden is. Dat alles energie is; sprankelende energie die haar oorsprong heeft in Liefde.

Alles is in essentie Liefde; zuivere Liefde die resoneert met vibraties als zuiverheid, oprechtheid, dankbaarheid, aanvaarding. Ook angst is in essentie zuivere Liefde. Het is tot angst vervormde Liefde. Precies zoals stoom en water, vervormingen zijn van dezelfde essentie.

Niets en niemand staat op zichzelf; alles loopt in elkaar over en beïnvloedt elkaar. Dit gelovende en wetende; laten wij elkaar dan benaderen vanuit een open geest. Laat elke ontmoeting nieuw zijn, als een schone lei, waarin alles zich ontvouwen kan.

Een liefdevolle nieuwe dag,

Christien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>